среда, 12 июня 2013 г.

Розв'язування задач на надлишок реагентів.







Розв'язування задач на надлишок реагентів.


I варіант
Визначте, яку масу сульфатної кислоти можна одержати з 36 г сульфур (VIоксиду і 9 г води. Яка речовина буде в надлишку? У недостатності?

ІI варіант
Визначте масу осаду, що утвориться при взаємодії 52 г сульфатної кислоти і 108 г барій хлориду. Яка речовина буде в надлишку? У недостатності?

ІІI      варіант
Визначте масу солі, що утвориться при взаємодії 20 г сульфатної кислоти і 20 г натрій гідроксиду. Яка речовина буде в надлишку? У недостатності?

ІV варіант
 Визначте масу води, що утвориться при взаємодії 14 г сульфатної кислоти і 12 г купрум (IIгідроксиду. Яка речовина буде в надлишку? Унедостатності?

V  варіант
Визначте, яку масу сульфатної кислоти можна одержати з 5,6 л (н.у.) сульфур (VI) оксиду і 20 г води. Яка речовина буде в надлишку? У недостатності?

VI варіант
Визначте об'єм газу (н. у.), що виділиться при взаємодії 112 г натрій карбонату і 98 г сульфатної кислоти. Яка речовина буде в надлишку? У недостатності?

VIІ  варіант
Який об'єм сульфур (IV) оксиду (н.у.) утвориться при взаємодії 8 г сірки і 64 г кисню? Яка речовина буде в надлишку? У недостатності?

VIІІ варіант
У реакцію вступає 24 г сульфур (IV) оксиду і 18 г кисню. Яка масса сульфур (VI) оксиду утвориться при цьому? Яка речовина буде в надлишку? У недостатності?

ІХ варіант
Визначте масу води, що утвориться при взаємодії 14 г сульфатної кислоти і 12 г купрум (ІІ) гідроксиду. Яка речовина буде в надлишку? У недостатності?

Х варіант
Визначте масу солі, що утвориться при взаємодії 20 г сульфатної кислоти і 20 г натрій гідроксиду. Яка речовина буде в надлишку? У недостатності?

ХI варіант
Визначте масу осаду, що утвориться при взаємодії 52 г сульфатної кислоти і 108 г барій хлориду. Яка речовина буде в надлишку? У недостатності? Знайдіть масу новоутвореної солі.

ХІI варіант
 Визначте, яку масу сульфітної кислоти можна одержати з 5,6 л (н. у.) сульфур діоксиду і 20 г води. Яка речовина буде в надлишку? У недостатності?
      
ХІІI варіант
У реакцію вступає 24 г сульфур (IV) оксиду і 18 г кисню. Яка маса cульфур (VI) оксиду утвориться при цьому? Яка речовина буде в надлишку? У недостатності?

ХІV варіант
Визначте масу води, що утвориться при взаємодії 14 г сульфатної кислоти і 12 г купрум (ІІ) гідроксиду. Яка речовина буде в надлишку? У недостатності?

ХV варіант
Визначте об'єм газу (н. у.), що виділиться при взаємодії 112 г натрій карбонату і 98 г сульфатної кислоти. Яка речовина буде в над­лишку? У недостатності?


Комментариев нет:

Отправить комментарий